На 11 май малко след полунощ настъпва пълнолунието в Скорпион. То се счита за едно от най-мощните в годината и, ако използваме енергията му правилно, ще внесе куп положителни промени в живота ни. Ето какво казват астролозите за събитието.

Луната в наталната ни карта представлява най-дълбоките ни, интимни нужди, чието задоволяване е жизненоважно за оцеляването ни. В ароматерапията това светило се свързва с лечебни цветя като лавандула, лайка и безсмъртниче. Тя влияе на начина, по който се свързваме с другите, по който създаваме и поддържаме отношения. Луната е онзи аспект от нас, който иска да бъде разбран, приет, чут и видян.

Пълнолунието в Скорпион ни стимулира да търсим тази дълбока интимност и разбиране в самите нас, вместо във външния свят. Тя изисква от нас да се пуснем в дълбоките води на подсъзнанието си, за да изчистим от там мъртвото. Този процес ни поставя в едно малко неудобно състояние на уязвимост и несигурност. Струва си обаче да последваме импулса за прибиране навътре и да чуем собствения си вътрешен глас, който винаги знае кое е най-добре за нас.

Посрещането на истината в чистата й форма често е трудно. В нас винаги има една част, която предпочита сладостта на познатата илюзия. Много от нас обаче са започнали един процес на промяна на перспективата и това пълнолуние ни подтиква да продължим по тази пътека. Дали наистина целите, които сме си поставили са наши? Дали неписаните договори, които сме сключили със себе си и другите са продиктувани от собствените ни ценности? Това са въпросите на пълнолунието и отговорите знаем само ние.

Понякога в търсенето на одобрение и любов отвън сме склонни да отдаваме силата си на хора и ситуации, които не могат да отвърнат със същото. Скорпионът изисква от нас да си върнем обратно енергията, която сме отдавали и да я вложим в следване на личната ни Визия за живота ни. Маслото от джинджифил е прекрасно средство за встъпване в силата ни и поемане ролята на сътвореж. Сега е моментът да се вгледаме в миналото и да видим кои ангажименти вече не отговарят на разбиранията ни за правилно, красиво, истинно. Майското пълнолуние ни напомня да вярваме в себе си и да следваме смело вътрешния си глас.

От друга страна, луната е изражение на най-дълбоката ни женствена, флуидна същност. Сега е добър момент да изразим емоционалната си мощ по подходящ начин и да излекуваме старите рани. Кои сме ние днес и как миналите ни решения са повлияли настоящето ни? Кои искаме да бъдем и как можем още днес да започнем да ковем бъдещето си? Мисията ни сега е да се свържем със собствената си магия и да преоткрием блестящият вътрешен феникс, който възкръсва след всяка смърт.

Желаем ти ползотворно пълнолуние и приятно потапяне.

Източник:

mysticmamma.com