Подбрахме за теб специална селекция от масла, които ще ти помогнат да развиеш първия си енергиен център. Ще те свържат с корените ти и ще ти припомнят, че твое изконно право е да принадлежиш. Разбира се, винаги можеш да избереш нашата готова високовибрационна смес Изобилие и Сигурност, която въздейства пряко върху Муладхара чакра.

Пачули – маслото на телесното

patchouliМаслото от пачули ни помага да присъстваме напълно в тялото си точно тук, точно сега. То балансира тези от нас, които се чувстват отдалечени от телесното и материята и които се опитват да избягат от телата си чрез крайни духовни практики. Пачули успокоява обсебването по това, което може да е, като ни сваля на земята. То ни заземява и центрира и ни учи на умереност.

Пачули е прекрасно допълнение към всяка духовна практика, която цели да свърже тялото с духа. То прави движенията ни флуидни и успокоява препускащия ум. Това масло разсейва страховете ни и ни учи, че между тялото и душата може да има здрава и пълноценна връзка.

Етеричното масло от пачули ни помага да осъзнаем великолепието на тялото с всички негови естествени функции и процеси. То ни помага да се освободим от вярванията, че тялото е нечиста и несвята материя. Пачули връща доверието ни в материалната ни база.

Грейпфрут – маслото на почитане на тялото

grapefruitМаслото от грейпфрут ни учи да изпитваме истинска почит и уважение към тялото си. То е особено полезни за онези от нас, които под някаква форма упражняват насилие върху телата си. Това може да са строги диети или режими, изтощителен спорт, осъждане и отвращение към формите ни. Често на повърхността изглежда, че просто се грижим за себе си, но в действителност поведението ни е мотивирано от омраза и погнуса, които са ни били насадени в детска възраст. Това дълбоко неудовлетворение, което изпитваме към телата си не може да бъде излекувано с всички здравословни храни, добавки и спортни занимания на света. То трябва да се адресира в неговия корен.

Ароматът на грейпфрут ни стимулира да създадем една здравословна връзка с тялото си, която се основава на любов, приемане и разбиране. Този цитрус ни напомня да имаме пълно доверие в тялото си и да следваме неговите нужди и естествени импулси. Грейпфрутът ни свързва с емоциите ни и начина, по който те се проявяват на физическо ниво като усещания, болки и здравослвни проблеми. Тази нова перспектива ни помага да излекуваме не само физическото, но фините си тела.

Портокал – маслото на изобилието

wild-orangeМаслото от портокал адресира палитра от емоционални модели. То ни връща вярата, че вселената е изобилна и ни помага да се свържем с креативността си, с лекотата и детското любопитство.

Истинското изобилие е състояние на духа, при което ние сме се отпуснали в осъзнаването, че сме достатъчни. Тогава можем да се отворим и да приемем даровете на живота без да изпадаме в крайности като работохолизъм, ригидност и страх за финансовото ни бъдеще. Портокалът напомня на душата за безкрайното поле от възможности. Той ни приканва да поискаме и да не се тревожим с въпроса „Как?“. Когато живеем в това състояние на изобилие ние не просто получаваме всичко, което някога сме искали, но и с лекота даваме. Маслото от портокал ни избавя от нуждата да трупаме вещи, то ни свързва с потока на чистата креативна енергия и радост.

Ветивер – маслото на корените

vetiverМаслото от ветивер ни помага да се вкореним в настоящия си живот. Бързото темпо, с което текат дните ни може да ни накара да се чувстваме изтощени, изцедени, дори използвани. Сладкият, землист аромат на ветивера ни връща на земята и ни центрира в нашата собствена енергия. От тази отправна точка ние можем да стигнем до корена на всеки проблем – да го видим в неговата пълнота и цялост.

Маслото от ветивер ни води на едно вътрешно пътешествие към неосъзнатото. Когато сме здраво свързани с емоционалните си корени за нас е по-лесно да растем и да се движим по пътя на душата си. Ароматът на ветивер ни помага да спрем да отричаме болките и разочарованията си и така ни изцелява. Спускането надолу към този център на Аз-а ни помага да открием всички свои вътрешни ресурси и да се свържем с тях, за да успеем в живота си.

Бяла ела – маслото на лекуване на родовата карма

white-firВсеки от нас идва в определено семейство, в определен род. Ние сме потомци на всички, които са били преди нас и наследяваме от предците си различни модели на поведение и мислене. Някои от тях са положителни, други ни пречат да бъдем изцяло себе си и да се реализираме.

Маслото от бяла ела ни помага да видим отрицателните поведенчески модели, които сме наследили от предците си. То внася светлина и осъзнаване по въпросите на родовата карма. Така, с благодарност и любов към нашите родители, нашите баби и дядовци, ние можем да прекратим предаването на неработещи модели. Когато изберем да не продължаваме тези отрицателни матрици, ние лекуваме цялата си семейна система. Маслото от бяла ела ни предлага духовна подкрепа в този процес, за да можем да продължим по пътя си, дори да не срещаме разбиране от хората около нас.

Мирта – маслото на Майката Земя

myrrhaМаслото от мирта подхранва връзката ни с архетипа на Майката  – нашата родна майка и майката земя. Ароматът му е особено подходящ за хора, които са имат трудна история с майка си. То лекува травми от изоставяне, осиновяване, разделяне на майката от детето по някаква причина, проблемно раждане, липса на контакт с майката в началните години на живота.

Топлият аромат на маслото от мирта ни обгръща като прегръдка и ни свързва отново с архетипа на Майката. Когато не е чувствало енергията на майка си, у детето се създава вярване, че то не може да има доверие на никого, че светът е опасен. Маслото от мирта ни връща доверието, че животът работи ЗА нас, а не ВЪПРЕКИ нас. Когато се научим отново да се доверяваме, тогава можем отново да се почувстваме у дома на земята и да започнем да й се отблагодаряваме за всички дарове.

Желая ти здрави корени, центрираност и лекота в потока на изобилието.

Мон – ароматен алхимик