Подбрахме за теб специална селекция от масла, които ще ти помогнат да развиеш втория си енергиен център. Ще те свържат с чувствеността ти и креативната ти сексуална енергия. Разбира се, винаги можеш да избереш нашата готова високовибрационна смес Сакрални Моменти, която въздейства пряко върху Свадистхана чакра.

Бергамот – маслото на себеприемането

bergamotБергамотът ни помага да се справим с отчаянието, осъждането и ниското самочувствие. Това масло ни съпровожда по пътя ни към себеприемане и любов. То ни подканва да гледаме на живота с повече оптимизъм и вяра. Бергамотът сваля фалшивата маска на „вечно щастливия“ човек, зад която се крият мислоформи от типа на „аз не заслужавам“ и „не съм достатъчен“. Често, когато се ръководим от подобни модели, ние не си позволяваме да показваме истинските си чувства, за да не отблъснем другите и слагаме социално приемливата маска на човека, който винаги е в добро настроение. Маслото от бергамот със своите силни пречистващи свойства ни освобождава от идеята, че трябва да сме усмихнати във всеки един момент. По този начин то ни свързва с автентичните ни емоции и ни помага да живеем от това място на истинност и приемане.

Канела – маслото на сексуалната хармония

cinnamonЕтеричното масло от канела има пряко въздействие върху репродуктивните органи и ни помага да излекуваме травми, свързани с втория ни енергиен център. Канелата ни помага да приемем тялото си в цялата му привлекателност и ни учи да изпитваме удоволствие от интимността. Силният сгряващ аромат на маслото разсейва всички съмнения в собствената ни непривлекателност и ни помага да преодолеем страха от отхвърляне от противоположния пол. Канелата лекува фините ни тела от всички травми, свързани със здравословното изразяване на сексуалността ни. Тя ни учи на истинска и откровена интимност, на отваряне и доверие.

Кипарис – маслото на движението в потока

cypressИзчистващият аромат на маслото от кипарис задейства мощна енергийна вълна в тялото ни и така ни свързва със застоялите емоционални пластове на съзнанието. Кипарисът лекува ума и сърцето и ни учи на гъвкавост. Това масло е подходящо за тези от нас, които изпитват трудности да следват естествения поток на живота, които искат вечна сигурност и здрава почва под краката си във всеки момент. Кипарисът ни учи, че всичко във вселената е в постоянно движение. Той ни помага да се отърсим от грижите си за бъдещето и нуждата да контролираме всичко – така ни учи да живеем в настоящия момент.

Лайм – маслото на сладостта от живота

limeЕтеричното масло от лайм свързва душата със сладостта от това да си просто жив. Когато грижите на ежедневието са свалили вибрацията ни, лаймът ни вдъхва кураж. Той ни напомня, че в същността си животът е подарък, на който можем да се наслаждаваме постоянно. Свежият цитрусов аромат на маслото презарежда сърцето и го пречиства от натрупаните емоционални токсини. Лаймът кани в телата ни радостта и лекотата, които са наши естествени състояния. Той ни подканва да бъдем откровени със себе си и да признаем всички модели, които ни пречат да изпитваме сладостта от живота. Това масло е особено подходящо за тези от нас, които живеят твърде много в главата и твърде малко внимание отделят на емоционалната си интелигентност. Лаймът ни напомня, че истинското щастие се крие в баланса между ума и сърцето.

Марйорана – маслото на свързаността

marjoramМаслото от марйорана помага на тези от нас, които изпитват трудности да създадат значими връзки с другите хора в живота си. Неспособността да се свържем с другите и да им се доверим често се дължи на тежки ситуации от миналото ни. Хора, които са били предавани си създават предапазен механизъм, който цели да ги защити от потенциални бъдещи страдания. Така обаче, ние се затваряме за всички, включително и за доброжелателите и тези, които истински ни обичат. Маслото от марйорана изкарва на повърхността всички бариери, които сме поставили между себе си и другите. Тези бариери могат да са под формата на недоверчивост, прекалена взискателност, несериозно отношение или други. След като веднъж моделът ни на отдръпване е бил осветен, пред нас остава избора дали да продължаваме да се ръководим по него. Маслото от марйорана ни напомня, че под всички маски и зад всички прегради, всеки от нас търси близост и свързаност и всеки от нас може да се радва на взаимонсто в отношенията си с другите.

Мащерка – маслото на освобождаването и прошката

thymeЕтеричното масло от мащерка е едно от най-мощните почистващи средства за емоционалното тяло. То ни помага да се свържем със задържани емоции, свързани с неразрешени конфликтни ситуации от миналото ни. Специфичният подправъчен аромат на мащерката се спуска дълбоко в пластовете на емоционалното ни тяло и изважда наяве цялата забравена и пренебрегната негативност. Особено подходящо е маслото от мащерка за интегриране на емоции като гняв, омраза, ярост и неприязън, които затварят сърцето. Мащерката детоксикира емоционалното ни тяло от всички отрицателни чувства и ни оставя отворени за новото и чистото. Посланието на това масло е „Всеки момент е добър да се освободим от негативните емоции и да продължим напред.“

Иланг иланг – маслото на вътрешното дете

ylang-ylangЕтеричното масло от иланг иланг ни свързва с емоционалната интелигеност на тялото. Съвременният човек вярва повече на ума и често пренебрегва шепота на сърцето. Флоралният аромат на иланг иланг ни връща в състоянието на детско доверие и откритост – състояние, от което сме способни да се вслушваме във фините сигнали на тялото и смело да ги следваме. От друга страна, това масло ни помага да се свържем с раненото вътрешно дете, което живее в нас и да се погрижим за него от позицията на възрастен. Детето, което не е получило любовта и вниманието, от които се е нуждаело живее все още в нас. Понякога то плаче и тропа с краче, предизвикано от на пръв поглед пренебрежими ситуации. Маслото от иланг иланг ни учи, че като големи хора ние можем да дадем на детето онова, което му е липсвало, вместо да страдаме с него.

Желая ви способността да чувствате живота в безкрайната му палитра от усещания и преживявания.

Мон – ароматен алхимик