Консуматори и източници на жизнена сила

Къде пилеем енергията си? Как се случва така, че се чувстваме изморени, изтощени и стресирани, при положение, че има неизчерпаемо количество енергия, което е на наше разположение през цялото време?

Освен физическото ни тяло, ние разполагаме и с по-фини тела, като емоционалното и менталното. Това са невидими тела, които респективно са съставени от съвкупността на нашите емоции и мисли. Ние преживяваме ефекта на физически дискомфорт или болка, но не винаги виждаме причините за това. А те всъщност се коренят в другите две тела.

 

КОНСУМАТОРИ НА ЕНЕРГИЯ

Очите

Даоистите вярват, че голяма част от енергията ни изтича през отворите в тялото.

Очите например доставят около 80 % от информацията от външния свят. През очите навлизат толкова външни стимули, които трябва да се преработят от мозъка, че този акт сам по себе си изразходва голяма част от енергията ни. Особено ако се взираме в екрана на компютъра през деня, а вечер в телевизора.

Мислите

Има две твърдения, че средно през главата на човек минават между 50 000 и 70 000 мисли дневно. Това е огромен вътрешен трафик. Проблемът е, че тези мисли са обикновено сходни и са свързани с вътрешните ни вярвания. Това означава, че те минават по едни и същи невронни пътеки и вместо развитие на мозъка, често се случва прегаряне – “гръмване на главата”.  

Общуването

Дневно изричаме по около 16 000 думи*. Това е огромен разход на енергия. Ние говорим за всякакви незначителни неща и по този начин нашата жизнена сила намалява.

Особено при дълги разговори по мобилния телефон (над 1 минута), температурата в мозъка се повишава. Лекарите препоръчват поне половин час пауза между разговорите, както и сумарното време за говорене на ден (без слушалки) да не надвишава 5-10 минути, което доста хора не спазват. Вредните електромагнитни вълни, които се излъчват при набиране буквално “пържат” мозъка. За това е добре да се използват слушалки, когато говорим по телефона

Ушите

Дотолкова сме свикнали с шумовете на града, че не осъзнаваме как те ограбват вътрешния ни мир. Разбираме това, едва когато се озовем на тихо в гората или край морето. Кофите за боклук, клаксоните, музиката от съседите, говора на работното място, радиото или телевизора – всичко това се е превърнало в нормален фон на ежедневието ни.

Половият акт

Честите оргазми предизвикват изтичане на ценна енергия от тялото ни. Това, в комбинация с 16-те хиляди думи, 50-70-те хиляди мисли и безспирния шум прави тялото ни отслабено и имунната ни система податлива на патогенни фактори.

Храната

Днешната храна е силно преработена и пълна с консерванти, антибиотици, захар, сол, натриев глутамат, палмово масло и други ниско вибрационни съставки. Реално храната, която консумираме е мъртва храна. Така не само не получаваме енергия чрез храненето, но и хабим огромно количество жизнена сила за храносмилане.

 

ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ

 

С възрастта жизнената сила в тялото намалява. Това става причина за появата на болести, травми, депресивни състояния.

Ние знаем, че има лесни и достъпни начини да култивираме жизнената си енергия, така че да се чувстваме добре по време на живота си, независимо от възрастта. Ако не разполагаме с достатъчно натрупана жизнена сила в момента на смъртта, то ние нямаме нужния заряд да се изстреляме към светлината и душата ни остава хваната в ниския астрал.

Нека бъдем мъдри и да инвестираме в себе си по време на живота, за да си гарантираме истинско освобождение и след това.

Природата

Телата ни са част от природата. Но вместо в естествен хабитат ние живеем в кутийки, работим в кутийки и един ден си отиваме от този свят в кутия. Важно е да подаряваме на тялото си време в природата – да походим боси по тревата, да прегърнем дърво, или да си напръскаме лицето с водата от реката, да отворим дробовете си за свежия въздух, пълен с кристална прана и вече се чувстваме прекрасно.

 

Храната

Картините в супермаркета са направо трагични – безкрайни рафтове с пакетирана храна, пълна с консерванти. Можем да изберем пазара, а ако желаем да подкрепим дребните производители и същевременно да ядем качествена храна да отидем на фермерски пазар. Храната влияе директно на емоционалното ни тяло и ако подбрем така наречената сатвична (жива, чиста и непреработена) храна, можем да подобрим значително емоционалния си живот.

 

Етеричните масла

Етеричните масла съдържат есенцията на растенията. Представи си каква огромна концентрация на лечебна енергия можеш да приемеш само с една капка. Можем да подобрим биохимията на тялото си и дори да се лекуваме с масла, особено ако сме фенове на холистичния подход.

Има различни приложения на маслата, но най-добре е разреденото в базово масло етерично да се полага директно на кожата. Чистите етерични масла най-добре влияят при вдишване от дифузер, а вечер за спокоен сън е добре да се накапе възглавницата с масло от лавандула. Децата също може да се повлияят благоприятно от маслата като се сложи дифузер в стаята им с масла от римска лайка и лавандула за успокояване или портокал за ободряване и концентрация.

 

Йони яйца

Йони яйцето, нефритеното яйце или яйцето на любовта са три имена на едно и също нещо – полускъпоценен камък или кристал, полиран в яйцевидна форма и с магични свойства за вътрешна хармония. Йони яйцата са били познати на знатните жени в древен Китай. Те са ги използвали, за да поддържат младостта и привлекателността си. Днес те са достъпни за всяка жена, за да я превърнат в Богинята, която тя изначално е! Поставено в йонито, яйцето влияе благоприятно на половата система и репродуктивните органи. Във влагалищния канал има акупресурни точки, които са проекции на вътрешните органи. Чрез практики с яйцето се ревитализира всеки орган. Ползите от йони яйце са много:

 

 • Регулира месечния цикъл
 • Укрепва тазовото дъно
 • Успокоява предменструални симптоми
 • Балансира хормона естроге
 • Лубрикира влагалището
 • Предотвратява инконтиненция
 • Повишава циркулацията на кръвта, което води до повече чувствителност във влагалищния канал
 • Повишава либидото (сексуалното желание)
 • Лекува емоционални травми, свързани със сексуалността
 • Масажира вътрешните органи, чиито точки се намират във влагалищния канал и ги ревитализира
 • Повишава кръвообращението и засилва имунната система
 • Намалява риска от гъбични инфекции или инфекция на пикочния мехур

 

Положителни мисли

Има мисли, които буквално ни разболяват и ни изцеждат енергията. Това са мисли, които свалят енергийния ни заряд и те са свързани с миналото. Много е важно тези мисли да се улавят и да се спират навреме. Тези мисли обикновено ни карат да чувстваме безпомощност, безнадеждност, безизходица или да се съмняваме в стойността си.  За целта е много важно човек да се наблюдава, за да има осъзнатост когато се появи някое от тези състояния. Тогава може да се зададат следните въпроси: “Това вярно ли е сега?” Ако отговорът е не, може човек да се запита – “На какво / кого ми напомня това?” И ако се окаже, че това не е свързано с настоящата ситуация е вероятно човек да се свързва с нещо или някой в миналото. Тогава може да се запита – “Колко още искам да се чувствам така?” И това е един маршрут на осъзнатост, който ни вади от блатото на ограничаващите вярвания.

 

Приятна компания

Има хора, които ни изцеждат, но има и хора, които ни зареждат. Важно е да се обградим с повече от вторите. Можем много лесно да се ориентираме кои от кой вид са. След среща с първите се чувстваме изтощени, може да имаме главоболие и да усещаме спад на енергията ни. След среща с вторите сякаш летим и всичко ни се струва възможно. Разбира се има и неутрални хора, с които общуваме всеки ден.

Когато станем по-бдителни в ежедневието си, започваме да обръщаме повече внимание на нивото си на енергия и да се грижим по-добре не само за физическото ни тяло, но и за фините ни тела – енергийното и менталното.

Нашата мисия е да подкрепяме съвременния човек да се чувства добре чрез силата на природата. Нашите етерични комбинации за чакрите и лунния цикъл, йони яйцата и ароматните ни медальони ще превърнат ежедневието на всеки в ароматен празник.

Разгледайте ТУК

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]