След като дъщеря ми ме попита “Мамо, как да привлека хубави сънища” се поинтересувах и си припомних един интересен факт, който не се бях сетила, че щом важи за будно състояние, то със сигурност има ефект върху нас и по време на сън.  Известно е, че миризмите, както и звуците се вплитат в сънищата ни. Например ако чуем алармата на часовника, сънят ни може да ни озове насред пожар и алармата да се превърне в сирена.

Немският учен Борис Стък е провел проучване, в немска болница, в което изследваните са били подложени на два аромата по време на сън – на рози и на развалени яйца. И резултатите не са изненадващи – тези, които са вдъхнали розата са имали розови сънища, а другите – неприятни сънища. Защо е така? Обонянието ни е пряко свързано с подсъзнанието ни, тъй като през ноздрите ароматните молекули се улавят от обонятелните луковици и попадат директно в лимбичния дял на нервната система, която отговаря за спомените, поведението и емоциите ни. Ароматите могат да събудят у нас спомени или да предизвикат емоция. Това е възможно и по време на сън, когато сме отпуснати и още по-податливи на тези стимули, поради липса на други външни фактори. Тъй като няма как през ноща, особено по време на РЕМ фазата, когато сънуваме интензивно да вдишваме цветя, можем да прибегнем към чудесна хитрина – да накапем възглавницата си с няколко капки любимо етерично масло от цвете. С правилен подбор на етерични масла за сън можем да си осигурим сладки сънища – съвсем буквално.  Етеричното масло от роза дамасцена например е най-високо вибрационно –  320 MHz, а лавандулата е 118 MHz. Tака само няколко капки на възглавницата от любимо цветно масло ще държат кошмарите на страна и ще привличат сладките сънища.

Други подходящи масла за сладки сънища: Гераниум , Citruss Bliss (цитрусово блаженство, бленд с цитруси и ванилия), Иланг Иланг, Лавандула, Жасмин. За поръчка на жасмин, можеш да позвъниш на телефон 0884 176 579.

Желаем ти сладки сънища

magicmist