Днес имаме по-голям избор, отколкото всяко друго поколение преди нас. И този избор се разпростира във всяка сфера на живота ни, включително ароматерапевтичните продукти, които можем да използваме. На практика можете да намерите етерични масла навсякъде – от големите вериги аптеки до био магазините и йога студиата. В това море от продукти, ние се спряхме именно наdōTERRA, . Какво подтикна нашия избор?

Компанията

dōTERRA е компания, която съществува от 2008 година насам и е основана от експерти с дългогодишен опит в областта на ароматерапията. Още по-хубавото е, че компанията не е зависима от външни инвеститори. Собствениците сами са намерили капитал за основаването й и дълго време са работили за разрастването на бизнеса си. Днес dōTERRA е най-голямата компания за дестилиране и разпространение на етерични масла, която се издържа абсолютно самостоятелно.

Фокусът на компанията

dōTERRA е бизнес, ориентиран към семействата. Това не е типичният корпоративен бизнес, в който жените с малки деца са пренебрегвани. Напротив, компанията се стреми да поддържа именно млади майки и семейства в личното им и професионално израстване.

Кармичен мениджмънт

dōTERRA очевидно познава правилата на кар11990382_833883670054618_1445797758982584597_nмичния мениджмънт. Компанията е основала НПО с името Healing Hands, която се поддържа от собствениците и членовете на фирмата. Събраните средства се даряват на Women for Women, Every Mother Counts, Cory Cares, Exhale to Inhale, Girls on Fire Leaders. Всеки представител на dōTERRA може да избира дали и какво дарение би желал да направи.

Качеството на маслата

Успехът на dōTERRA съвсем не е случаен – той е базиран на високото качество на техните продукти. Всяко етерично масло се добива от суровина с доказан произход, расла на чиста почва, събрана в най-добрия момент и дистилирана на точната температура. dōTERRA се стреми да дистилира всички етерични масла на мястото, където се отглеждат растенията, за да се запазят максимално техните качества и да се стимулира местната икономика.

lesnoedasiinformiranТестването и сертифицирането на всяко масло

Вътрешният стандарт на dōTERRA, наричан Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG) цели да докаже качествата на етеричните масла. Всеки продукт се тества от независими лаборатории – изследва се всеки литър етерично масло и се следи за химичния състав, както и за точни аромат, текстура, вкус и вискозитет на маслото. Ако даден продукт не отговори на стандартите (особено при открити пестициди), повторни изследвания и пречистващи процедури не се правят. Просто маслот не се използва. Продуктите на dōTERRA са абсолютно чисти, 100% натурални етерични масла – без нищо добавено или премахнато. Единственият процес, на който суровините подлежат е процеса на извличане на маслото – чрез дестилация или студено пресоване.

Фокус върху обучението

dōTERRA предлага информация за всеки заинтересован – от любителя ароматерапевт до специалиста с дългогодишна практика. На официалния уебсайт на компанията можете да намерите изобилие от статии, видеа, практически статии и обучения, от които всеки член на компанията може да се възползва.

Грижа за дома и тялото

dōTERRA имат специфично разработени продукти, които могат да заместят всеки домакински препарат и които са напълно безвредни. Няма нужда да почистваме дома си с токсични продукти с неясен произход. Няколко капки от точното етерично масло вършат чудеса за почистването и дезинфекцирането на всяко помещение. В допълнение, етерични масла на dōTERRA са подходящи и за вътрешна употреба и могат да се използват за лечение на различни здравословни проблеми – от настинки и грипове, до проблеми с устната кухина и венците.

Подкрепа на местната икономика

13310435_890119001097751_1837082851154893664_nПоследна, но не и по важност причина е стимулирането на българската икономика. През месец юни 2016 dōTERRA откри най-голямата дестилерия за
етерични масла в страната ни. Земеделците от Добрич и региона вече могат да тестват на място своята продукция и да работят директно с най-голямата компания за извличане и разпространение на етерични масла в света. dōTERRA използва български суровини за дестилирането на масло от хвойна, но изглежда компанията се ориентира и към местните лавандула и маточина, което може само да ни радва.

За създаването на продуктите на 11 Moons ние залагаме само на етеричните масла на dōTERRA. Ако и ти искаш да работиш с най-голямата компания за дестилиране и разпространение на етерични масла в света, свържи се с нас още днес!