Днес в блога на 11 Moons решихме да ви споделим за способността на етеричните масла да лекуват. Тази статия е вдъхновена от ароматерапевтичната комбинация на dōTERRA OnGuard, която е специално създадена, за да третира първи наченки на сезонни болести, както и да ни предпазва от тях през по-студените месеци.

В последно време OnGuard се радва на голям интерес не само от потребителите на dōTERRA, но и от специалисти в различни области. Този интерес доведе до няколко изследвания и анализа на продукта, който е отблеязан в сайта thepubmed.gov като лидер в третирането на 17 различни вирусни щама, сред които и H1N1.

Защо една ароматерапевтична комбинация се справя по-успешно в третирането на вируси от антибиотиците?

Етеричните масла са растителни екстракти, които се извличат чрез студено пресоване или парна дестилация от маслодайните части на растението (цветове, листа, корени, плодове и други). Един от най-големите плюсове на етерчните масла са малките им по размер и богати на кислород молекули. Когато една клетка е зарзаена с вирус, стените й се втърдяват и нищо не може да премине през тях. Молекулите на етеричните масла имат способността да омекотяват и преминават през клетъчната стена и да окислят отново клетката. А вирусите не могат да виреят в среда, богата на кислород. Действието на етеричните масла позволява на клетката отново да фунцкионира нормално, като в същото време унищожават вируса. Етеричните масла доставят 21% повече кислород на клетките в тялото до 20 мин след приема им без това да има странични ефекти за организма (когато се приемат правилно и в подходящи количества).

Защо да използваме етерични масла в лечението на вируси и бактерии?

Инфекциозните болести са изклюително разпространени в съвремието ни. Ако не вярвате, посетете близката детска градина и ще видите, че във всеки момент, поне едно от децата е болно. Проблемът с тези болести е, че те лесно се разпространяват и можем бързо да се заразим с тях. Дори не е нужен пряк контакт с болен човек. Достатъчно е да се храним с едни и същи прибори, да използваме едни и същи предмети или да сме в едни и същи помещения.

Когато сме болни от заразни болести, обикновено става дума или за бактериална или за вирусна инфекция. Бактериите лесно се третират с антибиотици, защото не навлизат през клетъчната стена и не пречат на работата на клетката. Вирусите, обаче са по-сложни за лекуване. Много от съвременните вируси са резистентни към антибиотици, което ги прави трудно лечими от конвенционалната медицина.  В допълнение, вирусите пробиват клетъчната стена и антибиотиците трудно достигат до тях. Когато сме заразени с вирусна инфекция, лекарите често не могат да направят много и единственото, което ни остава е да изчакаме вируса да премине и да приемаме много течности. Етеричните масла, за разлика от антибиотиците, лесно преминават бариерата на клетката и могат да убият вируса без нарушат целостта и функциите й.

Как действат антибиотиците?

Антибиотиците са специално разработени, за да избиват бактериите в организма ни. Но заедно с вредните бактерии, те убиват и много от полезните такива, които виреят в храносмилателния тракт и се грижат за деликатния стомашно-чревен баланс. От друга страна, под влияние на антибиотиците, някои бактерии мутират и добиват резистентност, което означава, че нови и нови лекарства трябва да бъдат използвани за третирането на един и същ проблем.

Разбира се, ние не отричаме ефектите от антибиотиците и не отхвърляме използването им като цяло. Но смятаме, че има и по-щадящи и ефективни методи да лекуваме тялото си без да нарушаваме излишно баланса му. Един от големите плюсове на етеричните масла е, че тялото не може да развие резистентност към тях. Сложният им химичен състав ги прави прекалено трудни за разгдаване от микроорганизмите, които не могат да си изградят защитни механизми срещу действието на маслата.

Етеричните масла – природни антибиотици

Химичният състав и качества на етеричните масла ги прави едни от най-безопасните и ефикасни природни антибиотици, с които можем да лекуваме тялото си. Както вече видяхме, те имат малки молекули, които лесно проникват през клетъчните стени и бързо възстановяват баланса в клетката. В допълнение, маслата се усвояват от клетките като всяко друго хранително вещество и не нарушават целостта и фунцкиите й. Тъй като етеричните масла са много летливи, няма опасност да се получи предозиране и наслагване в организма. И не на последно място, сложният им състав ги прави идеални за третирането на бактерии, които не могат да развият резистеност към тях.

От енергийна гледна точка, всяко масло има своя честота на трептене, която се свързва с честотата на трептене на различните органи и системи в тялото ни. Колкото по-висока е честотата на определено масло, толкова по-подходящо е то за третиране на фините ни тела – емоционално, ментално, астрално и други. Маслата с по-ниска вибрация са подходящи за лекуване на физически структури като клетки, хормони, кости, както вируси, бактерии и гъбички.

Маслата не резонират с токсините (на телесен и емоционален план) и тази несвъвместимост води до естествена детоксикация на организма. При употребата на някои масла се наблюдава изчистване, което в началото означава излизане на повърхността на стари физически, емоционални и ментални проблеми.

Клинични проучвания от последните години сочат, че маслата не просто имат вибрация. Те са естествените продукти с най-високо документираната честота на трептене от всички природни субстанции. Ето защо ние от 11 Moons наричаме нашите продукти високовибрационни и ги изплзваме в ежедненивето си като част от нашия ритуал за здрав и хармоничен живот.

Желаем и на вас здраве, хармония и ароматни пролетни дни.

Искаш да научиш повече за действието на етеричните масла? Включи се в безплатни ни уебинар и разбери как можеш да подпомогнеш естествените детоксикиращи процеси на тялото.

Източници: dōTERRA.com и Kirra Beach Beauty Body and Soul

Снимки: Pinterest


Related Posts

Leave a comment