Точки за възстановяване на жизнения тонус

С отминването на обилните трапези и застояването по време на празниците е време  да поработим малко с активните точки по меридианите ни, за да подкрепим организма ни в очистването. 

Някои от тези точки, които се активират чрез натиск, имат силата да подобрят функционирането на имунната ви система, да засилят процесите на детоксикация и да облекчат кашлица, задух, загуба на обоняние, също да ви тонизират и ободрят. Въздействайки върху тези точки ние укрепваме организма и засилваме неговите съпротивителни сили. 

Кои са тези вълшебни точки и как да ги открием?

Според ТКМ (китайската традиционна медицина), различните органи в тялото ни работят заедно, за да поддържат хомеостаза (динамичен баланс). Имаме 5 дзан (плътни, ин)  органа и 6 фу (кухи, ян органа) и 12 меридиана (включващ и тройния нагревател, който регулира температурата в трите зони на тялото), като по всеки меридиан има множество био активни точки, които регулират работата на съответния орган. 

Точките могат да се локализират много лесно – те се палпират по различен начин и имат по-голяма чувствителност от останалата повърхност на тялото. 

Според ТКМ има няколко начина за въздействие на тези точки – акупунктура (пробождане с игли), акупресура (натиск върху точката с пръст или друга част), мокса (загряване на точката с пелинова пура). Ние от 11 Луни открихме, че нашите стъклени рол-они, чрез които се полагат маслата ни са чудесно акупресурно средство, което не само работи чрез натиск, но и вкарва миниатюрните етерични молекули в порите на кожата ни и така те навлизат в кръвообращението ни и подпомагат оздравителните процеси на тялото.

Ето и някои активни точки, които ще облекчат някои често срещани симпотми в това време на годината: 

 1. Стомах 40 – по средата на подбедрицата, латерално на тибията

 • трансформира слузта и влагата на белите дробове
 • успокоява Духа
 • успокоява кашлица и хрипове

Подхдящи масла:

Фокус и Мотивация

Чистота и Истина

Изобилие и Сигурност

Любов и Приемане

Начин на приложение:

Локализирай точката с пръсти и постави рол она на мястото, като масажираш с кръгови движения и след това многократно натиск и отпускане. Може да го направиш последователно на двете страни и след това с пръсти да масажираш едновременно

точките на двата крака.

Подходящо при:

пневмония, астма, задух, кашлица, хрипове

 

 1. Дебело черво 20 – Посрещане на благоуханието. Намира се от двете страни на ноздрите

 • отпушва носа
 • премахва излишния вятър и чисти възпалението

Подхдящи масла:

Нова Луна

Сребърна луна

Чистота и Истина

Ясно Виждане

Начин на приложение:

Локализирай точката с пръсти и постави рол она на мястото, като масажираш с кръгови движения и след това многократно натиск и отпускане. Може да го направиш последователно на двете страни и след това с пръсти да масажираш едновременно точките от двете страни на носа.

Подходящо при:

грип, ринит, синузит, загуба на обоняние, бронхиална астма

 

 1. Бъбреци 1 – бликащия извор – по средата на стъпалото, на сухожилието между втори и трети пръст

 • охлажда главата при напрежение
 • хармонизира оста сърце – бъбреци
 • сваля надолу и изважда от тялото възпалението

Подхдящи масла:

Сребърна луна

Изобилие и Сигурност

Сакрални Моменти

Фокус и Мотивация

Начин на приложение:

Локализирай точката с пръсти и постави рол она на мястото, като масажираш с кръгови движения и след това многократно натиск и отпускане. Може да го направиш последователно на двете страни и след това с пръсти да масажираш едновременно точките на стъпалата.

Подходящо при:

Преумора, безсъние, раздразнителност, болезнено гърло, ментално объркване, задух, сухота в устата, студени крака, горещи вълни по време на менопауза

 

 1. Дебело черво 10 – под лакътя от външната страна

 • детокс точката на черния дроб
 • храмонизира работата на стомаха и червата

Подхдящи масла:

Фокус и Мотивация

Чистота и Истина

Начин на приложение:

Локализирай точката с пръсти и постави рол она на мястото, като масажираш с кръгови движения и след това многократно натиск и отпускане. Може да го направиш последователно на двете страни и след това с пръсти да масажираш едновременно точките на двете ръце.

Подходящо при:

всякакви проблеми с ръката, като атрофия и изтръпване. При нужда да се детоксикира черния дроб след прекаляване с храна и субстанции.

 

Според ТКМ чрез въздействие върху активните точки, които са на повърхността на тялото, ние комуникираме с вътрешните органи, които иначе са недостъпни. При редовна работа с точките, можем да поддържаме състоянието здраве, за да не се налага да третираме след това състоянието болест.

 

Желаем ви здраве, благоденствие и жизненост.

 

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]