Утвържденията – Защо ? Какво? Как?

Защо да използваме утвърждения

Работата с утвърждения датира още от 20те години на 20ти век и от тогава хората ги използват по много причини. Най-общо казано, утвържденията се използват за да се препрограмира подсъзнанието, да се окуражим да повярваме в определени неща за нас и света около нас и мястото ни в него. Използват се и за да съзададем релаността, която желаем в посока на любов, здраве, щастие и просперитет.

Смята се, че нашето подсъзнание играе голяма роля в живот ни и манифестирането на желанията ни. Това, което вярваме дълбоко вътре в нас, в подсъзнанието ни, се отразява на събитията в живота ни.

Даваме малък пример: Когато се чувстваме добре в кожата си, гледаме позитивно на събитията, живота и нещата около нас, нашият живот като че ли върви по-гладко. Ако го погледнем от позицията на закона за привличането – повдигайки вибрацията си и бидейки позитивни, привличаме в живота си позитивни неща като финанси, изобилие, любов, здраве и др.

От друга страна, когато се чувстваме зле, имаме негативно отношение към живота, имаме тенденцията да изпадаме в защитна позиция, в позицията на жертва, да не вярваме в позитивното решение на проблемите и като че ли наистина животът ни става все по-неподреден, все по-негативен, случват се и болести, организмът ни отслабва.

Какво точно са утвържденията ( как изглеждат) ? 

Утвържденията са просто изречения, които целят да създадат промяна в човека, който ги използва. Те може да послужат за вдъхновение или просто за напомняне. Те също така могат да служат за фокусиране на вниманието върху целите през целия ден, което само по себе си има потенциал да насърчава позитивна и устойчива самореализация.

Формулата за изграждане на едно утвърждение е проста:

  1. Ефективните утвърждения се пишат в първо лице

Т.е утвърждението трябва да се отнася за нас: “Аз съм, Аз …”. Така твърдението се превръща в твърдение за идентичността. Това е един мощен мотиватор за самопромяна. Примери са: “Аз съм любящ и състрадателен човек”; “Обичам да ям здравословна храна”; “Обичам да тренирам”; “Аз съм уверен”

  1. Утвържденията се пишат в позитивна форма.

Т.е вместо да казваме “Не харесвам вече вкуса на цигарите”, кажете “Аз се освобождавам напълно от цигарите” или “аз съм здрав човек и обичам как тялото ми се чувства, когато правя здравословни избори”

  1. Утвържденията имат емоционален заряд

Направете своето утвърждение като заложите в него чувство. Използването на емоционални думи е важно, поради дълбоката връзка на емоционалните думи със соматичните изживявания. Например вместо да си кажем утвърждение: „Аз прекарвам повече време с родителите си“ нека утвърждението е  “Аз изпитвам голяма любов и благодарност от времето, което прекарвам с майка ми и баща ми”. Вместо “Аз ям здравословна храна” – “Аз се чувствам лека и жива, когато правя здравословен избор за храната си.” Хайде, опитайте да изговорите и по двата начина и да видите разликата, която оставят във вас, заряда, който носят.

  1. Утвържденията се пишат в сегашна форма.

Правете утвържденията, все едно те вече се случват. Т.е вместо “След два месеца ще бъда щастлива и уверена”, използвайте “Аз съм щастлива и уверена” или използвайте “Аз съм секси и привлекателна”, отколкото “Ще бъда секси и привлекателна като сваля 5 кг”.

Тук повечето хора се отказват, тъй като се чувстват некомфортно да пишат или изговарят неща, в които те всъщност не вярват, поне не и на съзнателно ниво. Но запомнете, идеята на утвържденията е да пренапишат сценария на подсъзнанието ни.

Много холистични традиции повеляват, че ако се държиш, все едно нещо е истина, ако изпитваш чувствата, асоциирани с тази истина, е много по-вероятно да я материализираш. Т.е ако вярваш, че си секси и привлекателна, ти автоматично ще започнеш да се държиш по този начин и да правиш нещата, асоциирани с това поведение, което ще ти помогне да постигнеш целта си.

Допълнителни съвети

Допълнителен съвет на експертите е да не се задълбочавате, пишейки утвържденията във въпроса как да се случи, т.е ако вярвате в нещо силно, подсъзнателно вие ще намери начините да го постигнете.

Друг съвет е подчертаването на настоящите си успехи в допълнение към тези, които искате да постигнете. Това може да намали съпротивлението към  верността на твърдението, което изказвате.

Важно е и да напишем сами утвържденията си, нещата, които изказват най-дълбоките ни и съкровени желания и думи, които ще резонират на нас самите. Важно е и да си обновяваме периодично утвържденията, за да запазим емоционалния заряд.

Как да използваме утвържденията?

След като напишем утвържденията си, е време да почнем да ги използваме и то всекидневно.

Някои препоръки са да използваме утвържденията непосредствено след събуждане и непосредствено преди заспиване. Други предлагат да ги напишем на лисчета и да ги държим някъде в полезрението си, като на огледалото в банята, на волана на колата, на монитора на компютъра, на десктопа, в протмонето.

Хората сме различни и всяко нещо работи различно при различните хора, т.е най-добре е да се тества.

За някои би работило всеки ден да си пишат утвържденията на лист, защото това е друг начин, по който да достигнем подсъзнанието. За други ще работи да си ги казват или прочитат на глас. За трети ще е най-добре да използват апликации на телефона.

Опитвайте и променяйте.

Ние от 11 луни вярваме в силата на утвържденията и за това използвахме глобални утвърждения, с които да подсилим действието на нашите етерични смеси. Всяко масло идва с нашето предложение за утвърждение, което сме използвали при направята на маслата и което ти можеш да ползваш и видоизмениш, така че да звучи най-резониращо за теб.

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]