Сансктитското наименование на 7ма, коронна чакра е Сахасрара или в превод хилясолистен лотос. Коронната 7 чакра е разположена на върха на главата и ни помага да видим, че всичко е свързано помежду си на фундаментално ниво. Тази чакра се свързва с трансцендентността на нашите ограничения, независимо дали те са лични или свързани с пространството и времето. Когато сме потопени в енергията на коронната чакра, ние чувстваме състояние на блажено обединение с всичко, което е, на духовен екстаз. Тази чакра позволява достъп до най-голяма яснота и мъдрост.

Някои описват тази чакра като врата към космическото Аз или божественото Аз, към универсалното съзнание.

Дисбаланс в чакрата може да доведе до:

 • Мигрена и хронично главоболие
 • Неврологични и ендокринни проблеми
 • Алчност и материализъм
 • Несвързаност с духовното
 • Постоянно недоверие и невяра в духовното и свещенното

Много активна 7 чакра може да доведе до

 • несвързаност с физическото тяло
 • Да живеем в ума, несвързаност с тялото и земните дела
 • Обсесивна привързаност към духовни въпроси
 • Затворен ум

Предлагаме ти методи за изчистване и баланс на чакрата 

Медитация

“Медитацията означава да разпознаем и открием нашето истинско АЗ” – Шри Чинмой

Най-силният метод за лечение на 7ма чакра е медитацията. Това е практиката, която свързва коронната чакра и духовността. Регулярната медитация е много подходяща. За  фокус на 7ма чакра по време на медитация си представяме бяла светлина, която влиза през короната на главата ни, изпълва цялото тяло и ни свързва със света около нас. Ако нямаме много време да медитираме, може да си представим виолетов лотус над короната на главата и да дишаме дълбоко за няколко минути.

Предлагаме ти медитация за среща с Ангел хранител с водещ Деви. С тази медитация ще възстановиш връзката си с твоя ангел пазител и ще издигнеш вибрацията си, така че да се влееш в потока на лекотата. Слушай медитацията тук

Работа с Полускъпоценни камъни:

Подходящи за 7ма чакра са камъните селенит, кварц, аметист и диаманд

Енергийна работа

Всеки вид работа с енергии е подходяща за балансиране на 7ма чакра. Например Чи Гун, Рейки, Йога, Акупункутра, акупресура, масаж, ЕФТ, фалун Гонг и други.

Разшири ума си и излез от ограничаващите разбирания и модели. Четенето на книги, гледането на видеа и слушането на подкасти за себеразвитие е много подходящо за отваряне на коронната чакра

Пене на мантрата Ом

Практикувай молитви:

Молитвата не винаги е нужно да е религиозна практика. Може да се молиш в каквото и в когото вярваш за духовно просветление и напътствия. Това може да са прадедите ни, богове, богини, вселената, живота, духовните водачи, архангелите и др. Молитвата е проста, но изключително силна практика.

Благодарността, която чувстваме, когато благодарим (което е просто една от функциите на молитвата), е научно доказано, че има много ползи за здравето. Молитвата създава енергиен мост между теб и коронната ти чакта. Колкото повече се молим и благодарим ,толкова повече чакрата ни се свързва с безкрайността. Молитвата е ключа към по-висшите съзнания.

Утвърждения:

Утвържденията са силен иснтрумент за поддържане на чистота на 7ма чакра. Изберете утвърждение, което ви резонира най-добре. Ето няколко предложения: “ Аз приемам себе си напълно”; “Освободен/а съм от лимитиращи убеждения”,Аз съм свързан/а”, “Аз съм в мир със себе си” , “Аз съм подкрепен/а от божественото” , “Аз почитам свещенното вътре в мен”, “Аз слушам гласа на Вселената”, “Аз живея тук и сега според най-висшия план на душата ми.”

Етерични масла

 • Тамян

Тамянът се счита за свещенно масло, използва се за подсилване на съзерцанието по време на медитация, постигане на спокойно състояние на ума, за духовно освобождение.

 • Пачули

Етеричното масло от Пачули е високо вибрационно масло, което ни позволява да успокоим ума и да сме в синхрон с Божественото.

 • Роза

Етеричното масло от роза вибрира с най-високата духовна честота от всички етерични масла. Подобрява духовното прозрение, трансформация, внасяйки хармония в тялото, ума, емоциите и духа.

 • Сандалово дърво

Подобно на тамян, сандаловото дърво е идеално за медитация, духовно съзерцание и молитва. Сандаловото дърво спомага за успокояване на ума, позволявайки на егото / идентичността / на човека да остане на заден план, а широтата се появява на преден план.

Именно в този простор, където възниква яснота, се освобождава духът. Изживяват се безвремие, безграничност и дълбок непоколебим мир.

 • Ветивер

Ветиверът е заземяващо масло, което успокоява и стабилизира, води до отпускане и мир. В същото време Ветиверът събужда подсъзнанието и предизвиква ярки сънища. Ветиверът може да се използва като свръзка между материята и духа, като ни позволи да се отворим за Божественото, докато останем заземени и подкрепени и от земята.

Ние от 11 луни комбинирахме 3 от тях в бленда “Буда съзнание”