Напрегнато ежедневие, хиляди задачи, чакащи единствено теб и натоварен работен график, в който си като в капан. Това са само част от причините ние, „модерните“, „градски хора“, често да се чувстваме „загубени“, без мотивация и желание да продължим напред.

Нашето „разпиляване“ през деня всъщност има и своето енергийно проявление. Когато сме забързани и хаотични, без да искаме да сме активни и без да имаме концентрация в настоящето, това означава само едно – нашето място на фокус, огненият център или т. нар. трета чакра Манипура е дисбалансирана.

Какво чувстваме, когато третата чакра е дисбалансирана?

Чувстваме се объркани и разпилени. Не знаем откъде да започнем или въобще не искаме да започваме нещо. Нямаме желание и воля да продължим. Нямаме фокус, нямаме цел, чувстваме се объркани и без енергия.

Ако сме стигнали до този емоционален капан, то трябва да спрем и да излезем от инерцията. Когато осъзнаем, че не се чувстваме добре, че сме загубили желанието си за действие, значи е настъпил точният момент – моментът да подредим парчетата от пъзела вътре в нас.

Отделете време само за себе си. Обърнете се навътре към емоционалния си свят и открийте своята воля. Да намерим своята жизнена сила, която да ни направлява и държи автономни, не е лесно. Но успеем ли да я извадим веднъж наяве, после трудно ще я загубим в хаоса на ежедневието.

Всеки от нас може лесно да изгуби фокуса, целта, към която го води неговият път. Но решението е вътре в нас. Силата е вътре в нас. Трябва просто да поискаме да я намерим и да й помогнем да излезе на повърхността.

А ето и една техника „котва“, с която можем да постигнем фокус и мотивация:

С огнената енергия на волята и ентусиазма можем да работим по най-различни начини – физиологични, енергийни и ментални.

На енергийно ниво можем да направим изчистване и зареждане на този център.

ИЗЧИСТВАНЕ: Поставяме дясната ръка пред слънчевия сплит на няколко см и започнем да правим кръгове обрано на часовниковата стрелка (ние сме часовнка, следователно въртим в посока към дясното рамо). Същевременно държим лявата ръка обърната към земята, за да изтича от нея акумулираната негативна енергия.

ЗАРЕЖДАНЕ: След като изчистим чакрата с 60 кръга, зареждаме с 30 кръга като сменяме посоката на въртене по часовниковата стрелка с дясната ръка (към лявото рамо), а лявата ръка обръщаме към небето, за да се заредим с космическа енергия.

По ментален начин можем да работим с утвърждение. Предлагаме ти няколко, които можеш да посяваш в подсъзнанието си чрез трикратни повторения в моментите на преход, например веднага след събуждане или точно преди унасяне в сън.

АЗ ПОЧИТАМ МОИТЕ ИЗТОЧНИЦИ НА СИЛА

АЗ ВЛАДЕЯ И НАПРАВЛЯВАМ МОЯТА ЛИЧНА СИЛА

ОГЪНЯТ В МЕН ИЗГАРЯ БЛОКАЖИТЕ И СТРАХОВЕТЕ МИ

АЗ МОГА ДА СЕ СПРАВЯ С ВСЯКО ПРЕПИЯТСТВИЕ И ТРУДНОСТ

АЗ УВЕРЕНО ПОЕМАМ РИСКОВЕ, КОГАТО Е НЕОБХОДИМО

АЗ БАЛАНСИРАМ ЕНЕРГИИТЕ НА ДЕЙСТВИЕ И ОТТЕГЛЯНЕ

На физиологично ниво можем да изпиваме сутрин на гладно чаша топла вода с половин изцеден лимон и щипка куркума. Това ще подпомогне детоксикацията и ще активира метаболизма. А с нашето масло „Фокус и мотивация” въздействаме по трите начина, като го полагаме в зоната на слънчевия сплит и други части на тялото докато си казваме утвърждението от листовката, някое от гореизброените или лича формула, ако работим с такава. Може да се маже сутрин и органа на детоксикация – черния дроб, за да се подпомогне пречистването на организма.


Related Posts