Знаете ли какво определя аромата на една молекула? Общоприетата теория гласи, че той е свързан с нейната форма. Тоест, ако променим формата й, ароматът би трябвало да се промени. По същата логика, ако молекулата запази формата си, но променим една от връзките й, тя би трябвало да запази аромата си, нали така?

Не това обаче показват изследванията на биофизика Лука Турин. Според учения молекулите излъчват аромат не заради формата си, а заради вибрацията си. Той е открил, че всяка молекула има своя уникална честота на трептене и че излъчва аромат именно заради нея. С други думи, ние вдишваме вибрации.

Какво значи това? От научна гледна точка, това дава основание да се смята, че в носа ни има сложен механизъм за разпознаване на вибрации, известен като спектроскоп. От гледна точка на нашата работа, ами няма как сърцата ни на практикуващи йоги да не трепнат от радост при мисълта, че ние всъщност дишаме вибрации. В случая с етеричните масла това не са просто какви да е вибрации.

Най-високите измерени честоти на трептене на вещества с натурален произход са измерени при (познахте) етеричните масла.

Японската комания Таинио Технолоджи разработва апаратура за измерване вибрациите на различни субстанции. Резултатите от измерванията са повече от интересни. Честота на трептене на свежи храни е до 15 MHz, на сушени билки – от 12 до 22 MHz и на свежи такива – от 20 до 27 MHz. След това компанията започва да експериментира с различни етерични масла и измерванията сочат:

  • Роза (Rosa damascene)………………………320 MHz
  • Лавандула (Lavendula angustifolia)…….118 MHz
  • Мирта (Commiphora myrrha)…………….105 MHz
  • Немска лайка (Matricaria recutita)……..105 MHz
  • Хвойна (Juniperus osteosperma)………….98 MHz
  • Сандалово дърво (Santalum album)…….96 MHz
  • Ангелика (Angelica archangelica)…………85 MHz
  • Мента (Mentha peperita)……………………78 MHz
  • Босилек (Ocimum basilicum)……………….52 MHz

Сами виждате, че всяко масло има своя уникална честота на трептене. Познавайки вибрационните честоти на всяко от тях ние можем да ги използваме, за да повдигнем собствените си такива. Ето защо наричаме нашите смеси високовибрационни – защото самите масла имат специфична честота на трептене, която може да промени много за нас на физически, емоицонален и ментален план.

И в допълнение на честотата на маслата, ние зареждаме всеки един продукт на 11 MOONS с мантри, тибетски купи, кристали и Рейки. За да можем да повишим вибрацията им до онази степен на трептене, която е в унисон с ритъма Вселенското Сърце. Именно тогава можем да се свържем с естествения ритъм на всичко същестуващо – на собствените си тела, на космоса и земята и така да създаваме положителна промяна в целия заобикалящ ни свят.


Related Posts

Leave a comment