Струва ли си лъжата? 6 етерични масла за изразяване на истината

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Какво е Истина?

Истината всъщност е признание на действителността – това е нещо, което се е случило и никой не може да го промени. То е факт, записано е в информационната Вселена. Както и това, което се случва в момента, то също е факт. Единственото, върху, което имаме власт е бъдещето, само то може да бъде променено и неговата промяна започва тук в настоящето.

Според философията истината се разглежда като субективна, относителна, обективна или абсолютна истина.

Абсолютната истина (метафизика) или това е Върховната истина – статична, неизменчива. Някои религии казват, че истината се разкрива сама на човек, когато е готов. Истината = Бог – недостижима напълно на човек.

Относителна истина – това е например правдата, справедливостта. Има общо съгласувани параметри, според които се дефинира понятието истина, които могат да се променят според периода, в който живеем и знанията ни за природните явления. Например откриват се ползите на нещо, което до скоро се е твърдяло, че е вредно. Или всички приемаме днес, че не е редно да се нараняват хора, но в древността, когато са живеели в племена, битките са били начин за оцеляване. Или за едно семейство е приемлив междурасов брак, а в друго семейство това е абсолютно табу. Фанатизмът например се гради върху релативната истина. Цялото знание се базира на контекста.

Обективна истина – Обективната истина е тази, която се обуславя от ненарушимите природни закони и явления. Тя е само една . При нея няма и не може да има лъжа. Например сега е ден, слънцето грее – всички го виждаме и се съгласяваме. Или сега е нощ, но някъде другаде по света е ден. Или тук е 2019 г., а в Бали е 1949 г.

Субективната истина е винаги пречупена през погледа на човек. В определени случаи субективната истина може да се доближава, и дори да съвпада с обективната. Субективна истина е формирана от вярванията и убежденията ни.

Какво е лъжа ?

Лъжата не е само вербална. Лъжа също е и прикриването на истината чрез премълчаване. Тя се кодира в тялото ни и особено, когато има нужда да се прояви, а ние я държим вътре. Например защото сме обещали да пазим тайна – това може да навреди на здравето ни.
Обременяване е, когато споделяме на някой тайна и го молим да мълчи. Правим го съучастник.
Или лъжа е когато например много харесваме някой, а външно демонстрираме незаинтересованост. Нашият естествен процес замръзва.
Лъжа са маските, които носим, тъй като те прикриват точно това – истината. От страх.
Злоупотреба с истината е когато се опитаме да наложим нашата преценка за истината на някой друг/и. Например за мен работи някоя техника и аз се опитвам да убедя всички, които срещна по пътя си, че това ще помогне и на тях, защото логически заключвам, че щом работи за мен, ще работи и за всички останали.

Как се отразява лъжата на тялото ни?

Kaк една невинна лъжа може да повлияе на тялото ни? Тежко, твърдят учените в ново проучване което показва, че честността наистина може да бъде най-добрата политика за нашето здраве и благополучие. Повечето от нас изричат 11 лъжи седмично, или 1-2 всеки ден. И всичко това може да доведе до главоболие, възпалено гърло и чувство на тъга.
Чувал си израза “бяла лъжа”. Е да, но тялото не прави разлика между видовете лъжи, тъй като то регистрира дисонанс между изреченото и действителността.
Така че замисли се следващия път, когато казваш “тук съм пред вас”, а си на 5 преки разстояние.

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО

В продължение на седмица вечер си записвай лъжите, които си изрекъл през деня.

И си отговори на един важен въпрос:

КАЗВАШ ЛИ ИСТИНАТА ИЛИ КАЗВАШ ТОВА, КОЕТО ХОРАТА ИСКАТ ДА ЧУЯТ?

Ако гърлото е блокирано, енергията не може да се движи нагоре към съзнателния ум. Не можем да осъществим връзка с Висшия си АЗ.
Ако живеем в главата си с блокирано гърло, не можем да изразим мислите си.

Важно е да осъществим връзка между това, което знаем и това, което чувстваме, за да можем да проявяваме.
Когато има дисхрамония между тяло и ум имаме тенденция да нараняваме врата в инциденти, или главата да е изнесена напред или да имаме скован врат.

Представяме ти 6 етерични масла, които могат да подкрепят изразяването на истината и правото ти да общуваш от сърцето.

  • Тамян – маслото на истината

Етеричното масло от тамян разкрива пред нас всички илюзии на ума ни. То ни подканва да прекъснем модели на поведение, свързани с лъжи, заблуди и клюкарстване. Сухият горещ аромат на тамяна изгаря мая и ни открива Истината в нейната цялост – като духовна мъдрост и знание, което идва директно от Източника. Той сваля очилата на тъмнината от очите ни и осветява бариерите, които умът поставя пред приемането на истината. Тамянът е маслото и на Бащата. Той стимулира връзката ни с божественото мъжко начало и с нашия биологичен баща. Това масло е същевременно мощен унищожител на илюзии и стабилен подкрепящ елемент по пътя на израстването ни. Като здравото бащино рамо, на което винаги можем да се опрем, тамянът ни напомня, че винаги можем да разчитаме на божествена подкрепа от Бащата.

  • Лавандула – маслото на комуникацията

Етеричното масло от лавандула спомага откровената комуникация. То успокоява несигурните в себе си и дава кураж на онези, които се страхуват да изразят истинските си мисли и емоции. Лавандулата адресира дълбокия страх да бъдем видени и чути, който блокира себеизразяването ни. Хора, които се боят да бъдат под светлините на прожекторите могат да прикриват това, като говорят твърде много и привличат вниманието към себе си. Но думите, които те изричат създават една фалшива фасада на увереност, която цели да прикрие истинските им чувства. Маслото от лавандула помага на такива хора да се свържат с цялата палитра и богатство на емоционалния си свят и да започнат да общуват от това място на приемане. Само така, можем да изразяваме и живеем Автентичното си Аз – както ни учи лавандулата. Само през уязвимостта на откровеното споделяне, можем да бъдем разпознати и и оценени и само тогава можем да споделяме талантите си с другите.

  • Евкалипт – маслото на здравето

Етеричното масло от евкалипт е един от най-силните естествени антибиотици. То има антибактериално, противогъбично и отхрачващо действие, като подпомага дейността на горните дихателни пътища и сърцето. На емоционален план неговият свеж зелен аромат ни поставя пред действителната причина за болестта. Хората се разболяват по две причини – имат нужда от почивка или имат нужда от внимание. Евкалиптът с остротата си ни помага вдигнем завесата на илюзиите и да видим защо сме поставили физическото си тяло в състояние на страдание. Маслото адресира модели от типа на „Аз винаги съм болен“, „Не заслужавам да бъда здрав“ и „Само ако съм болен мога да получа онова, което наистина искам“. Евкалиптът ни свързва с вътрешните ни ресурси и ни стимулира да поемем отговорност за здравето си. То открива пред на истината за цялостното и пълноценно здраве.

  • Хвойна – маслото на нощта

Етеричното масло от хвойна помага на тези от нас, които се боят от нощта в буквален и преносен смисъл. Нощта и тъмнината, която тя спуска над света е символ на неосветените кътчета на нашето подсъзнание, на пророческите сънища и кошмари, на колективното подсъзнание. Нашият страх от нея показва страх да опознаем себе си в своята пълнота. Този отказ да се срещнем със сянката си означава, че никога не бихме могли да познаем цялата истина за самите себе си. Хвойната със своя изчистващ аромат ни вдъхва кураж и ни напомня, че в сенките на нощта, в дълбините на подсъзнанието са скрити едни от най-големите дарове. Тя предоставя енергийна защита от тъмнината и ни подканва честно да оценим информацията, която подсъзнанието ни дава. Хвойната ни учи, че едва след се помирим със сянката и страховете си, можем да заживеем своята Истина.

  • Маточина – маслото на светлината

Етеричното масло от маточина пробужда душата за истината и светлината. Тя ни напомня за нашата истинска божествена същност и ни помага да извървим земния си път с лекота. Маточината ни подканва да пуснем всичко, което ни държи в бримките на ограниченията, за да можем да разгърнем пълния си потенциал. Нейният лек, цветен аромат ни свързва с дълбокия ни вътрешен глас, който винаги знае Истината. Когато се чувстваме твърде затрупани от отговорностите на живота, маточината ни напомня каква е истинската причина да сме тук на земята. Тя дава сила и виталност на сърцето ни и ни свързва с източника на Силата в нас. Маточината ни зарежда с ентусиазъм, който се процежда през всяка клетка на тялото ни и заразява всички около нас да живеят с лекота и радост в Истината си.

  • Сладка мента – маслото на уверената реч

Етеричното масло от сладка мента вдъхновява ясен ум и уверена реч. То помага на онези, които изпитват затруднение да говорят пред други хора. Сладката мента ни свързва с яснотата на собствените ни убеждения и мнения и ни позволява да ги облечем в най-убедителните думи. Нейният свеж аромат ни вдъхва увереност и ни помага да се изразяваме адекватно и съобразено с публиката ни. Ефективната комуникация, учи сладката мента, е следствие от ясната позиция и правилно подбраните доводи. Това масло е особено подходящо за онези от нас, които често трябва да говорят пред аудитории, а изпитват страх и ментално объркване. С помощта на сладката мента всеки от нас може да прояви вътрешната си светлина, облечена в ясни думи и уверен изказ.

  • Черен пипер – маслото на свалянето на маските

Етеричното масло от черен пипер осветява всички маски, с които прикриваме истинската си същност. От малки ни учат кое е социално приемливо и кое – не. На базата на тази информация, ние развиваме различни механизми, за да прикриваме черти от характера си, които смятаме за непривлекателни. Прикриването на тези наши характеристики обаче, ни поставя в състояние на неавтентичност. Всички наши маски, вместо да ни помагат, ни възпират да живеем Себе си в своята пълнота. Маслото от черен пипер действа като гумичка, която изтрива, всичко неистинно. То ни подканва да встъпим в силата си, като заживеем Себе си с всички свои предимства и недостатъци. Само тогава действията ни са ръководени от автентичността ни, вместо от социално приемливи норми. Само тогава можем чрез дейностите си да вдъхновяваме и да създаваме траен отпечатък в живота на другите.
Желая ви думите ви да извират от източника на Истината във вас.

4 от гореизброените масла се съдържат в етеричната комбинация Чистота и Истина 

[/fusion_text][fusion_woo_shortcodes]

[/fusion_woo_shortcodes][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]