За много от нас детоксикирането през хладните октомврийски дни звучи нелогично, но в действителност есенното пречистване на тялото има множество плюсове.

 1. Стимулирайте имунната си система – есента освен всичко останало е и сезонът на вирусите и настинките. Редовното детоксикиране ви гарантира, че имунната ви система работи на пълни обороти и има ресурса да се пребори с всички неблагоприятни външни влияния, носещи се из есенния въздух.
 2. Подгответе вкусовите си рецептори за зимен режим – един от най-големите бонуси на детокса е, че пречиства организма на всички нива. В това число и на ниво вкусови предпочитания. Вероятно сте забелязали, че след детокс усещате вкуса на храната много по-ясно и отчетливо. Това е не просто нормално, но и много полезно – по-чувствителните вкусови рецептори могат много лесно да отчетат от кои храни наистина имаме нужда, за да поддържаме тялото си в добро физическо, емоционално и психическо здраве.
 3. Извлечете максимума от студения период на годината – естественият импулс на тялото през есента е да забави темпото. Колкото повече се съпротивляваме на този инстинкт, толкова по-вероятно е да усетим познатата есенна умора или да се разболеем. Тъй като тялото винаги намира начин да получи това, от което има нужда, в наша ползва е да работим с неговите ритми. Детоксикирането ни дава именно този плавен преход към пасивност и почивка, от който имаме нужда.
 4. Свържете се с енергийните си ресурси – когато тялото забави ритъма, а дните станат по-кратки, идва естественият въпрос как да запазим нивата си на продуктивност достатъчно високи. Детоксикирането идва на помощ и тук, тъй като пречистването на организма подпомага функциите на мозъка, за да можем да сме по-фокусирани и работоспособни през студените дни.
 5. Подобрете функциите на храносмилателната си система – детоксът позволява на стомаха да си почине и да възстанови нормалните нива на полезните бактерии. Пробиотиците играят ключова роля за доброто функциониране на имунната и ендокринната система. Здравият и щастлив стомах е гаранция, за вашето цялостно здраве и щастие.
 6. Балансирайте емоциите си – все повече експерти стигат до извода, че недостатъчните нива на пробиотици в тялото и наличието на твърде много токсини влияе на емоционалното ни състояние. Пречистването е рестарт не само на физическо, но и на емоционално ниво
 7. Намалете нивата на слуз в тялото – излишната слуз в тялото е любимото ястие на всички бактерии
 8. Забравете запушения нос – ниските нива на слуз в тялото означават, че ще можете да дишате с лекота, независимо от метеорологичните условия.
 9. Поддържайте кожата и косата си здрави и сияйни – особено важно за здравето на кожата и косата е потенето. Не възпрепятствайте нуждата на тялото да изхвърля токсини чрез потните жлези. Спортувайте, носете естествени материи и използвайте дезодоранти от естествени материали.
 10. Живейте в хармония с природата – така както дърветата оставят ненужните им през зимата листа да окапят, ние можем да освободим тялото си от всички натрупани токсини и да си осигурим една щастлива и спокойна зима.
 11. Усетете силата на етеричните масла – детоксът, както ние го разбираме и практикуваме, е комплексна програма, която пречиства всички наши тела. Етеричните масла играят ключова роля в този процес, защото техните високи вибрации буквално прогонтват токсините на всички нива. Маслата ни лекуват от вируси и бактерии и ни осигуряват живот на висока честота – изпълнен с лекота и радост.

 


Related Posts

Leave a comment