Женствеността не свърша по време на пери и менопаузата

Тогава в теб се пробужда Шаманката!

Във всяка жена се таи един неизказан страх от промяната, която неизбежно предстои в нейния живот. Този страх има своето име – климактериум – периодът, в който жената претърпява физиологични промени и организмът се пренастройва на друг режим.

За съжаление никоя от нас жените не е подготвена за това, а промените се усещат с всяка клетка от тялото. Страхът не рядко се превръща в депресия и чувство, че започва да ни липсва женствеността и сме излишни.

В климактериума претърпяваме изцяло ново хормонално пренастройване на нашия организъм, като преминаваме през три различни етапа – пери (пре-)менопауза, менопауза и  постменупауза. Всеки етап има своите симптоми и характерни изменения, които ни карат да се чувстваме „различни“ и ни носят дискомфорт.

Периодът на перименопаузата настъпва, когато функцията на нашите яйчници отслабва и те не произвеждат необходимите количества полови хормони, нарушава се месечния цикъл (първо той започва да избързва с няколко дни, а после да закъснява или дори да пропуска месец), може да причини безсъние, загуба на памет и координация, главоболие, депресия, раздразнителност, тревожност, топли и студени вълни, болки в мускулите и ставите, резки промени в настроението. Все по – оскъдният естроген се отразява и на лигавицата на влагалището, която изсъхва и става лесно ранима. Резултатът от това е намалено сексуално желание, което може да доведе до отдалечаване с партньора. Периодът може да продължи 10г.

В менопаузата идва същинската промяна – репродуктивните ни функции угасват, а менструацията изчезва, защото вече е излишна за организма.

Светът на Шаманката…

Когато навлезем в менопаузата, ние жените преминаваме в енергетиката на Шаманката – онзи архетип на жената, който е свързан с изцелението и мъдростта. Започва постепенно обръщане навътре към нас и ставаме по-интуитивни. Тук идва трудността – ако си била твърде дълго в услуга на другите – на семейството, на обществото и си оставила връзката с теб самата на заден план. Но и този период е покана за завръщане и посвещаване на себе си.

Това е моментът, в който е подходящо да започнеш да реализираш всичките си мечти и да осъществиш житейската си мисия. С напредването на живота, осъзнаваме кое носи истинска и дълбока стойност на сърцето ни.

Шаманката познава силата на природните помощници, с които отново да се чувства в силата си. Два изключително мощни и подкрепящи помощници са кристалите и етеричните масла. И двете идват от земята – от царството на минералите и на растенията.

Затова създадохме вибрационното масло Сребърна луна, което да бъде до теб в тежките моменти, когато „търсиш себе си“ сред симптомите на промяната

Това вибрационно решение е резултат от комбинация на четири масла –  Салвия скларея, Салвия официналис (градински чай), Лимон и Сладък индрише. Всяка от четирите етерични съставки има своите специфични качества, които си взаимодействат и създават неистина осезаем ефект. Салвия скларея е основната „успокояваща“ и „отпускаща“ съставка, която има анти-спазмалтични, противовъзпалителни и загряващи свойства. От векове Салвия официналис се използва като билка с лечебни свойства, която подпомага плодовитостта при жената. Етеричното масло от Индрише има благотворно върху кожата и спомага за по-доброто абсорбиране на останалите масла, включени в състава на Сребърна луна.

Комбинацията от маслата в Сребърна луна балансира хормоните в организма и внася усещането за хармония и женственост. Етеричната смес спомага за регулирането на топлите и студени вълни, подобрява емоционалното състояние и съня.

Маслото се нанася в зоната на яйчниците, върху китките, на ходилата, на деколтето, шията и гърдите. При желание може да се нанася и в други зони на тялото.

Сребърна луна – https://11-moons.com/produkt/srebarna-luna/

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]