Могат ли етеричните масла да преборят Covid-19

Много източници в интернет и производители на масла спекулират с ефекта върху унищожаване на Ковид-19 вируса. Все още няма направени проучвания и доказан на 100% ефект на етеричните масла върху вируса.  Въпреки, че не може да се разчита на маслата за защита срещу Ковид, те могат да ни подкрепят по други начини в тези смутни времена. Вижте как по-долу

  • Етеричните масла помагат при стрес, страх и напрежение

В днешното твърде динамично темпо на живот, неусетно попадаме във хватката на стреса и без да се усетим имунната ни система се срива и ставаме уязвими към вируси. Особено в момента, когато отвсякъде ни заливат с информация, която буди страх у нас и се засилва стреъта ни, което създава едно постоянно вътрешно напрежение. Имунният отговор на стреса е повишаване на хормоните кортизол и адреналин и изключване на всички други системи, като храносмилателна и имунна, за да може организмът да се справи със стресорите, на които той дава най-голям приоритет. Така попадаме в една негативна спирала, която най-опростено изглежда така – пораждане на страх – стрес – изключване на имунната система – невъзможност за справяне с патогените – болест. 

Когато всичко в живота ни е наред,  нашите органи и системи функционират нормално, чувстваме виталност и оптимизъм. Тялото ни е в хомеостазата – тенденцията на организма или клетката да регулира  вътрешната си среда така, че да поддържа стабилно, постоянно състояние на баланс. 

Холистичните източни медицини ни учат, че състоянието на вътрешната среда е единственото условие дали даден вирус или бактерия ще намерят почва да се развият или не. Основните фактори, които влияят на вътрешната среда са: 

  • стрес
  • начин на хранене
  • сън 
  • мисли и емоции 
  • начин на живот 

Етеричните масла са  един чудесен, достъпен и природен дар, с който може да отпускаме нервната система и да подпомагаме имунната си система и да поддържаме състояние на хомеостаза, за да подпомагаме естествените изцелителни сили на организма. Поради това, че етеричното масло съдържа есенцията на растението и  че повечето масла имат антимикробен, противовирусен, антисептичен и противовъзпалителен ефект – то те са естествените природни лечители, които работят фино, многопластово и най-вече мигновено.

Повече за стреса и справянето ни с него 

Как да се погрижим за себе си 

 

  • Етеричните масла могат да ни подкрепят в борбата за отказване на цигарите. 

Една от областите, където най-силно удрят SARS и COVID вирусите са белите дробове. Според Световната здравна организация, в публикуван отговор на 25 март: 

“Пушачите се смята, че са по-податливи към заразяване с Ковид-19, тъй като самото действие на пушене означава, че пръстите ни са в чест контакт с устните ни (посредством цигарата), което увеличава шанса да пренесем вируса от ръцете към устата си. Освен това пушачите може вече да имат уреждане или намален капацитет на белите дробове, което увеличава риска от усложнения.” 

Ако сте пушач, то може би в момента е важно за вас да се откажете. Това може да е много трудно, но етеричните масла могат да ви помогнат. За да се откажете се изисква много воля и силна причина да ги откажем, в която да вярваме. 

Разбира се ароматерапията не е чудотворен лек, който магически ще елиминира нуждата от цигари и симптомите по отказване. Но е доказано, че етеричните масла и техните аромати могат да променят емоционалното ни състояние, а от там и биохимията на тялото ни. 

Повече за подкрепата с етерични масла при отказване от цигарите и кои масла помагат може да прочетете тук: https://www.aromaweb.com/articles/aromatherapyquitsmoking.asp

Това, което ние знаем със сигурност е че пушенето на цигари е задоволяване на вторични нужди, под които се крие първична нужда. Често това е нуждата от близост и разбиране. В много случаи цигарите са анестезиращо средство, което притъпява нашата способност да чувстваме. Затова, когато посягате към цигара се запитайте – има ли нещо, което в този момент не искам да чувствам? 

Ако все пак обичате да пушите заради самия акт на пушене, то правете го ритуално, като изберете тютюн без химически примеси, а не конвенционални цигари. Тютюна е мъжко растение учител, което може да ни свърже с измеренията на Духа и да ни подпомогне в нашите духовни търсения. 

 

  • Етеричните масла  помагат за дълбок сън

Липсата на достатъчно сън или достатъчно дълбок сън, пречи на тялото да се възстанови на 100% и по този начин имунитетът ни пада, ставаме и по-податливи на стрес, вируси, качване на кг и др. 

Ароматите на етеричните масла могат да ни помогнат при проблеми със съня. 

Предполагаме сте имали момент, в който усещате някаква миризма и тя ви отвежда например в детството, вади у вас чувство или спомен. Нашето обоняние е пряко свързано с центровете на мозъка – лимбичния дял, който отговаря за паметта и емоциите. Клетките в носа откриват миризми в нашата среда и изпращат информация до мозъка, чрез обонятелния нерв. Информацията за миризмата се преработва веднага в лимбичната система на мозъка, която контролира и емоционалните реакции и паметта. 

Това прави миризмата уникална сред нашите сетива. Информацията, която поемаме от другите ни сетива, пътува първо в друг регион на мозъка, таламусът, който действа като разпределителна станция, като предава сензорни данни в другите части на мозъка, които произвеждат нашите сетивни възприятия. Само миризмата се движи директно към центъра за емоции и памет на мозъка. За това миризмата е това, което може да асоциира миризмата на градински цветя с например хлябът, който се пече във фурната. 

Точно за това ароматите на етеричните масла и смеси могат да се използват за подсилване на емоция, като радост, спокойствие, сигурност, фокусиране, любов, увереност и др. 

Масла, които помагат за по-добър сън са: лавандула, ванилия, роза, индрише, жасмин, сандалово дърво, цитруси. Маслата може да се използват и в смеси, в арома дифузер, като добавка към ваната, като накапване на възглавничка за очи, втриване в тялото (но само разредени в базово масло).  

(преди да опитате, запознайте се добре кои масла могат да се използват директно върху кожата, или използвайте готови смеси за релаксация, сън, успокоение)

 

  • Етеричните масла могат да детоксикират организма

Етеричните масла могат да помогнат и при детоксикация на организма, а пречистеният организъм е с по-силен имунитет и по-малко податлив към вируси. 

Виж нашите предложения за детоксикация 

 

  • Етеричните масла пречистват аурата ни 

Комбинацията от етерични смеси може да ни помогне да сме енергийно балансирани и аурата ни да е силна и плътна. Аурата – това е енергийно поле около всеки един от нас, посредством което общуваме със средата и хората около нас. Когато аурата ни е нарушена, чуждата енергия може да ни влияе много силно и това да намали нашия имунитет, да доведе до напрежение, стрес, негативизъм. Ние разработихме Аура спрей за да подпомогнем и уплътним аурата си. 

Прочете повече за аурата: https://11-moons.com/6-fakta-za-nashata-aura/

Как да се справим с негативизма: https://11-moons.com/kak-popadame-v-kapana-na-negativizma-dazhe-neusetno/

Защитните ни сили може да отслабнат и от всички консуматори на енергия около нас – телефон, телевизор, компютър и др. 

Ето какво можем да направим за да им противодействаме : https://11-moons.com/konsumatori-i-iztochnici-na-zhiznena-sila/

А ние те призоваваме грижи се за себе си и си давай време за забавление и почивка, защото най-важният човек си ти сам за себе си и ти си най-добрият си лечител и учител 🙂 . Защото здравият дух живее в здраво тяло!

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping
[]